Взимку через нестачу сонця і постійно низьких температур за вікном наш імунітет значно падає, бути позитивним і здоровим стає все важче.
       Хтось поринає в депресію, хтось зганяє сто потів в спортзалі, а хтось все це заїдає купою солодощів ...
       Для того, щоб взимку залишатися здоровим і завжди бути на висоті, Афродіта рекомендує правильне зимовий харчування.

       Раціон харчування взимку повинен бути різноманітним.
       Збалансований раціон - це, безперечно, найголовніше правило харчування взимку. Саме правильне співвідношення білків, жирів і вуглеводів в прийнятій їжі є запорукою здоров'я і гарного настрою взимку. А як інакше? Адже в цю пору року організму потрібно протистояти вірусним та інфекційним захворюванням. А це витрати сил і енергії.


       У раціоні - перевагу продуктам з високим вмістом білка.


       Необхідність білків в нашому раціоні важко переоцінити. Саме їх нестача призводить до зниження захисних функцій організму.
Їжте більше риби, птиці, нежирних сортів м'яса, морепродуктів і молочних продуктів.
       Крім того, білок благотворно позначається на роботі і стані м'язів. А це дуже важливо для тих, хто веде активний спосіб життя і регулярно займається спортом.





        Вживайте достатню кількість рідини.

        Помилково вважати, що взимку людині потрібно менше рідини, ніж влітку. Це не зовсім так. Все залежить від температури за вікном. Влітку втрата вологи відбувається з потом, а взимку сухе повітря опалення призводить до лущення шкіри, випадіння волосся і ламкості нігтів.
        Не забувайте взимку про зелений чай. У холодну пору року цей напій незамінний своїм високим вмістом вітамінів і антиоксидантів. А заодно він нормалізує рівень ліпідів в крові, зніме стрес і поліпшить обмінні процеси.



       Харчуйтеся дрібно.


       Дробове харчування має на увазі прийом їжі кожні 3-4 години. Приймається обсяг не повинен перевищувати 250 мл.
       Віддавайте перевагу в першій половині дня каш і фруктам, а білок і овочі їжте на вечерю.Такий режим харчування дасть організму необхідну енергію для підтримки працездатності і збереження тепла, що так важливо і актуально взимку.






       Вживайте в раціон їжу, що містить велику кількість антиоксидантів.

       Антиоксиданти - це необхідні організму речовини, здатні виводити продукти розпаду, що утворилися в результаті стресу, фізичного перенапруження і впливу несприятливих чинників навколишнього середовища.
       Свіжі овочі та фрукти, горіхи, зелений чай, какао і червоне вино - ось продукти зимового раціону харчування з високим вмістом антиоксидантів.






       Вживайте в їжу достатню кількість сезонних овочів і фруктів.

       Зараз взимку можна купити практично будь-які овочі і фрукти, але віддайте перевагу цитрусовим, хурмі, коренеплодам і квашеній капусті.
       Так, в цитрусових міститься велика кількість вітаміну С, необхідного для міцного імунітету, а лимони і грейпфрути містять фолієву кислоту, яка незамінна для роботи серцево-судинної і нервової систем, підтримки репродуктивної функції організму і процесу кровотворення.






       Звичайно ж, не варто забувати і про інші секрети краси - це повноцінний сон, крема натуральної косметики, здатні захистити від холоду і призупинити процеси старіння, а так само достатні фізичні навантаження, що дають тонус і молодість м'язам.